Green Apple Design & Wedding Photography

By: GREEN APPLE WEDDING PHOTOGRAPHY Suriya Sidek

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 30-Oct-2007 08:19 Email | Share | | Bookmark
PENGANTIN DAN LANGIT BIRU & UNGGU...10% EDITING

 
 
 
View all 24 photos...
Yup! Pengantin dan langit biru....ada warna ungu jugak. Entry kali ini adalah juga entry favourite GA Team...Suriya akan acap kali mengalami 'Sawan Jatuh Cinta Terhadap Langit Biru' dan sawan ini telah disebarkan kepada GA Team yang lain. Bagaimana untuk mendapatkan gambar dengan langit yang biru? Kuasa Tuhan. Jika kami bertuah...alhamdulillah kami akan sedaya upaya untuk capture langit yg biru di kala majlis berlangsung. Tetapi, harus diingat, langit biru akan ada pada kebiasaan cuaca yg amat panas...jadi kena tahan panas teriklah kalau nak gambar cantik ngan langit biru. Nasib baik kulit kami kebal...tu sebab kulit saya tak pernah nak cerah...huhuhu....

Teknik editing yg kami gunakan di Photoshop, cuma 10% sahaja...melibatkan sedikit control Curves & tambah 1 layer Hue gelap & padamkan. Sebab...ORIGINAL GAMBAR MEMANG DENGAN LANGIT YG BIRU. Selebih 90% adalah semasa proses menahan panas terik, semasa memicit shutter. Sekali lagi teknik Commandar Mode kami gunakan untuk kebanyakkan gambar2 di bawah....(bukan nak bangga dengan teknik ni...tetapi amat berterima kasih kepada Rosli CST...yang tak lokek ajar kami cara nak shoot guna teknik ni)

Call For Booking ::: Suriya @ 012 3230 656 or Fahmi @ 012 6655 832
Ask For Quotation ::: enquiry_greenapple15@yahoo.com



berarak:::Hazleen & Tarmizi's Wedding, July 2007


berarak:::Hazleen & Tarmizi's Wedding, July 2007


khemah pengantin:::Hazleen & Tarmizi's Wedding, July 2007


berdua lebih baik:::Hazleen & Tarmizi's Wedding, July 2007


cari di mana ada suriya?:::Hazleen & Tarmizi's Wedding, July 2007


menari adik menari:::Hazleen & Tarmizi's Wedding, July 2007


attitude:::Fifie & Zulfadzly's Wedding, August 2007


cinta ungu:::Fifie & Zulfadzly's Wedding, August 2007


sayang kamu:::Fifie & Zulfadzly's Wedding, August 2007


masjid:::Nisa & Azman's Solemnisation, August 2007


pernikahan:::Nisa & Azman's Solemnisation, August 2007


berdua:::Nisa & Azman's Solemnisation, August 2007


langit biru:::Nyna & Darul's Wedding, August 2007


beautiful Radin Harsyeka:::Syeka & Nabil's Wedding, September 2007


I love 'senget' photograph:::Syeka & Nabil's Wedding, September 2007


nabil sayang syeka:::Syeka & Nabil's Wedding, September 2007


sukanya dia:::Syeka & Nabil's Wedding, September 2007


best couple:::Syeka & Nabil's Wedding, September 2007


terbang vale ku terbang:::Syeka & Nabil's Wedding, September 2007


pandang sana tau...:::Nana & Fazrul's Wedding, Oct 2007


bestnya kena dokong:::Nana & Fazrul's Wedding, Oct 2007


adventerous couple of the year:::Nana & Fazrul's Wedding, Oct 2007


keretapi lama:::Nana & Fazrul's Wedding, Oct 2007


tak kisahlah panas:::Nana & Fazrul's Wedding, Oct 2007


Monday, 29-Oct-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
A FEW OF GA's 2007 COLLECTION

 
 
 
View all 10 photos...
Sepanjang tahun 2007 ni...rezeki untuk Green Apple amat murah. Alhamdulillah kepada Tuhan Yang Maha Esa..yang banyak memberi rezeki kepada saya & GA Team. Bulan puasa pun ada jugak shooting (tapi chinese weddinglah)...alhamdulillah. Dalam beribu2 gambar...maybe dah sampai ratus ribu or juta...hmmmm tak terkira. Banyak yg telah kami pelajari, eksperimentasi & diadaptasikan dalam 'style of our shoot'.

Yang dipaparkan pada entry kali ini adalah 'Collection 2007' dari GA...tak semualah...ada banyak lagi, ini cuma yg ada di dalam external hard disk Suriya buat masa ini. Antara koleksi yang betul2 memuaskan hati saya sendiri dan juga client2 GA. Bila tengok balik...ada rasa kepuasan di dalam hati sbb...apa yg saya plan & impikan kat dalam otak sebelum memicit shutter camera...benar2 dapat diabadikan dalam memory card GA dan juga album2 pengantin kami. Sekadar untuk memcuci mata semua viewer.

Terima kasih tak terhingga kepada Rosli dari CST Production...sebab dah mengajar saya & Irwan...tentang bagaimana nak menggunakan teknik Command Dial / Commander Mode (jumpa masa wedding client). Best gila! Ada beberapa gambar dari koleksi ini yang dah kami gunakan teknik tu. Trimas bro!

Call us for 2008 booking @ 012 - 3230 656 (Suriya) or 012 - 6655 832 (Fahmi)

For enquiries & package pricing, email us @ enquiry_greenapple15@yahoo.com



performance:::James & Audrey's Wedding in Jan 2007


another rumba performance:::James & Audrey's Wedding in Jan 2007


latin dance:::James & Audrey's Wedding in Jan 2007


preparation:::James & Audrey's Wedding in Jan 2007


bride & groom kissing:::James & Audrey's Wedding in Jan 2007


keris:::Nyna & Darul's Wedding in Aug 2007


tepak sirih:::Farah & Rez's Engagement in Aug 2007


red in love:::Azmi & Shazlin's Wedding in Aug 2007


beautiful Nisa:::Nisa & Azman's Solemnisation in Aug 2007


this is l.o.v.e:::Nana & Fazrul's Wedding in Oct 2007



Tuesday, 23-Oct-2007 03:09 Email | Share | | Bookmark
MORE TO COME FOR 2008

 
 
 
View all 4 photos...
It's been a very long time for me not uploading any of our wedding shoots in our FP. Since January till October 2007 we have about 42 couples & a lots of great photos that has been captured through out those months. InsyaAllah will upload it later either in our FP or in our upcoming website.

Still not to late for me to take a chance to wish to all of u a "Selamat Hari Raya Aidilfitri". I've started my photo shoot session since 3rd day of hari raya. Lama tak update bukan sebab berniaga kat bazaar Ramadhan....(like one comment down there), just busy with lots of things & clearing off lots of GA jobs before Hari Raya.

Btway, this is Shana...i've arranged this photo shoot session during 3rd day of Hari Raya...since we are celebrating our Hari Raya in KL. For those out there who want to have a portrait photo shoot with a lil bit of experimental & art touch...Call us for your earliest booking Next Year!

FOR RATE CARD, ENQUIRIES & BOOKING ::: PLEASE SENT AN E-MAIL TO enquiry_greenapple15@yahoo.com

CALL US FOR FURTHER DETAILS ::: SURIYA (012-3230656) or FAHMI (012-6655832)










Tuesday, 21-Aug-2007 07:57 Email | Share | | Bookmark
:::BABY DARWISH:::

 


Tahun ini adalah tahun paling banyak mencatat kelahiran bayi2 ke dunia alami. Kaum Cina percaya tahun ini..."Boar year is a babies year" Kebetulan atau tidak, saya pun tak tau...tapi mmg 99% kawan2 & client2 GA sedang pregnant this year & also ada yg dah dapat baby in this year. Sementelaahnya, saya menjadi Aunty & Mummy segera kepada baby2 ni. Banyak nama saya dah dapat...Mummy Su, Mama Su & Aunty Su...

Btway, Congratulations to Kimin & Mas for having the greatest gift frm Allah. Alhamdulillah sumer selamat sejahtera Mak & anak. Couldn't inmagine myself in future...boleh shoot gambar sendirik tak? kat labour room? hhehehe...bestnya! Nama anak Kimin sama mcm bunyi kereta hotwheels..


Friday, 27-Jul-2007 18:55 Email | Share | | Bookmark
MIQHAEEL's BIRTHDAY BASH ::: 07/07/07, Kota Damansara

 
when i wus there...he was sleeping
sweet dream
View all 57 photos...
Another special date for this year...07/07/07. It was Miqhaeel's 1 Year Birthday Celebration! I received a call from Azreen (Miqhaeel's mom) to capture few moments on his lovely baby boy birthday party. Eventhough our team was quite packed on that date, which we had double bookings for our photography wedding task. I had tried my best been there and felt the vibe of happy lilttle childrens who were there celebrated Miqhaeel's birthday. There was a games organised by Miqhaeel's Grandfather and it was havoc! Cool and fun!

Happy birthday to Miqhaeel! Thanks to Mona coz promoting me to Azreen, and thanks to Azreen coz been here as one of our fotopages Big Fan.



[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net