Green Apple Design & Wedding Photography

By: GREEN APPLE WEDDING PHOTOGRAPHY Suriya Sidek

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 7-Dec-2009 08:50 Email | Share | | Bookmark
IDA & AFIQ, NIKAH : DEWAN PERDANA, 5 DIS 2009

 
 
 
View all 44 photos...
Sepanjang bulan November yang lalu, bole dikatakan GA Team ngah bulan madu...coz schedule tak berapa penuh untuk wedding photo shoot (kecuali Corporate Shot & Studio Shot). Dalam pada itu juga, kami tersangat sibuk pada bulan lepas dengan proses perpindahan ke opis baru yang terletak cuma berhadapan ngan opis lama. Kami terpaksa pindah kerana owner dah jual unit kami tu kepada jiran sebelah (company lagi besar), maklumlah kami cuma menyewa. Tapi bisnes tetap bisnes...so cari port baru yang tak jauh dr markas lama...konsep opis tetap sama, simple tapi selesa. (Nanti free...kami akan update gambar premis baru kami ye).

Masuk bulan Disember ni...memang tak menang tangan team kami. Bermula dr 4 Disember 2009, dah ada assignment untuk Wedding Shot. So, disebabkan kami tak de pending job...kerja2 edit gambar terus dijalankan sejurus dapat gambar2 dari team photographer kami yang telah siap menjalankan tugas last weekend. Minggu akan datang ni lagi parah 12 Disember...fully booked! Sampai ke akhir bulan Disember ni setiap minggu kami ada assignment yang tersangat pack! Alhamdulillah rezeki dari Allah..semoga segala kerja kami daro shooting hingga editing hingga printing album dipermudahkan hendaknya.

Pendekkan cerite, entry kali ni...adalah untuk si kecil molek Ida...& si hensem Afiq. Mereka berdua ni graduate dari Jepun...Engineer...bole cakap bahasa Jepun ngan fasih. In fact, Afiq masih lagi bekerja di Jepun..after ni kena balik sana dah sbb kena masuk kerja balik. Bile Ida & Afiq ni jumpa member2 diorang...bukan Bahasa melayu jadi bahasa pengantara...tapi Bahasa Jepun! Haik...watashi...atashinchi...

Kali ini kita masukkan cuma bahagian Nikah...Sanding esok lusa baru bole upload...coz gambar2 sanding belum dapat lagi 100% dari assigned photographer. Gambar2 kali ni semua telah di abadikan oleh Kimin & Irwan...asalnya memang Suriya yang kena assign...tapi sekarang ni Suriya dah jadik Mak Buyung..susah nak dapat angle2 yang menyelit2...lense pun hanya mampu handle 50mm & wide je..telephoto dah tak larat nak sangkut kat bahu dah.

Congrates to Ida & Afiq! Selamat Berbulan Madu ye!!! Nak tengok Nikah slideshow mereka ni..click here: http://www.facebook.com/pages/GreenApple-Design-Photography/178192851053?ref=ts

Photos Captured by: Green Apple Team (KIMIN & IRWAN)

FOR PACKAGES PLEASE EMAIL US AT enquiry_greenapple15@yahoo.com
FOR BOOKINGS & APPOINTMENT PLEASE CALL Suriya @ 012 - 3230 656
Green Apple Studio @ 603 - 6141 7241 (10am - 6pm)
Green Apple Design & Photography
17-2, Jalan PJU 5/4, Dataran Sunway,
47810 Kota Damansara



































Wednesday, 4-Nov-2009 12:01 Email | Share | | Bookmark
TISYA 2nd BDAY BASH & RAQEEM 'CUKUR JAMBUL'

 
 
 
View all 46 photos...
2 tahun berturut2 Mama Tisya, Illa booking GA untuk mengambil gambar2 kenangan sepanjang Majlis Hari Jadi Tisya. Tapi tahun ni special sikit, coz Tisya dah dapat adik baru... Congrates to Illa & Rafeez! Org baru dlm family mereka ini telah dinamakan sebagai Raqeem. So, Majlis Hari Jadi Tisya yang 2nd year ni telah disatukan sekali ngan Majlis Cukur Jambul Raqeem pada 17 Oktober 2009 yang lepas di rumah nenek mereka, Datuk Hajah Faridah Abu Hassan di Taman Permata...bertambah meriah jadinya bila 2 event buat sekali..ramai kanak2 riang ria lari-lari sana sini.

Enjoice

Photos Captured by: Green Apple Team (Suriya Sidek)

FOR PACKAGES PLEASE EMAIL US AT enquiry_greenapple15@yahoo.com
FOR BOOKINGS & APPOINTMENT PLEASE CALL Suriya @ 012 - 3230 656
Green Apple Studio @ 603 - 6141 7241 (10am - 6pm)
Green Apple Design & Photography
22A-3, Jalan PJU 5/4, Dataran Sunway,
47810 Kota Damansara






























Monday, 2-Nov-2009 12:19 Email | Share | | Bookmark
EIMAN & MIMIE, RESEPSI :: 24 OKT 2009, DEWAN MERAK KAYANGAN

 
 
 
View all 46 photos...
For this entry..we present you Eiman & Mimie. The reception event was held at Merak Kayanagan on 24th October 2009. A reception that combined both siblings Eiman & his younger brother into a grand wedding day. Mimie..u look so gorgeous in Man Kajang's outfit! Congrates also to both of u for the big news...bunting pelamin samalah kita ni.

Enjoy the photos! (sesetengah gambar telah melalui proses editing style warna malap2 gaya 80-an, ini adalah disengajakan)

Photos Captured by: Green Apple Team (Irwan & Fahmi)

FOR PACKAGES PLEASE EMAIL US AT enquiry_greenapple15@yahoo.com
FOR BOOKINGS & APPOINTMENT PLEASE CALL Suriya @ 012 - 3230 656
Green Apple Studio @ 603 - 6141 7241 (10am - 6pm)
Green Apple Design & Photography
22A-3, Jalan PJU 5/4, Dataran Sunway,
47810 Kota Damansara






























Monday, 2-Nov-2009 10:51 Email | Share | | Bookmark
BERKAMPUNG DI BOOTH GA (LAST 2 WEEKS)

 
 
 
View all 32 photos...
Alhamdulillah & Terima kasih buat team GA & client-client kami yang telah sama2 menjayakan pameran pertama kami di Alam Sentral pada 22-25 Oktober 2009 yang lalu. Banyak benda2 baru yang kami pelajari sepanjang pameran tersebut...sebab ia adalah pengalaman pertama kami menyertai pameran yang sebegitu. Lain kali kami akan buat yang terbaik...lebih baik dari yang pertama kali ni.

Untuk client2 yang dah confirm booking...terima kasih banyak2 atas sokongan & kepercayaan yang telah diberikan kepada kami..kami akan update dengan anda semua untuk mengetahui perkembangan persiapan perkahwinan anda untuk memudahkan kami mendapat informasi secara detail tentang majlis2 anda nanti.

Buat team GA yang telah sama2 memberikan kerjasama yang tak berbelah bahagi...terima kasih sekali lagi....Suriya Sayang Kamu! ...muah muah... Makan minum semua cukup kan? Sorrylah korang terpaksa makan lambat esp Alia (org yang paling kerja keras selama 4 hari pameran)..sebab busy nak jaga booth. Terima Kasih to Alia, Sadiq, Shireen, Fahmi, Irwan, Nana, Syeha, CD, Hakim, Irwan & Raffi...(turut tak lupa Kimin & Jamy yg menyelit2 sekejap). Terima kasih coz angkatkan brg2..terima kasih coz jagakan booth...terima kasih sbb buat marketing kat client...

Utk viewers yg lain yg nak dapatkan informasi tentang pakej2 kami...silalah email kami di enquiry_greenapple15@yahoo.com. Tapi promosi 10% discount kami telah habis end of last weekend (semasa Pameran berjalan & telah dipanjangkan sehingga end of last weeknd je)..so sekarang ni,..kami cuma bole bagi 5% discount ajer.

FOR PACKAGES PLEASE EMAIL US AT enquiry_greenapple15@yahoo.com
FOR BOOKINGS & APPOINTMENT PLEASE CALL Suriya @ 012 - 3230 656 (Mon - Fri, 10am - 6pm)
Green Apple Studio @ 603 - 6141 7241 (Mon - Fri, 10am - 6pm)
Green Apple Design & Photography
22A-3, Jalan PJU 5/4, Dataran Sunway,
47810 Kota Damansara


sadiq sigaraga nana ninot


alia aliot


Ayden (anak Kak Miza..our x-client)








GA Team dah kepenatan after wrap-up


mak GA Team & anak-anaknya


Wednesday, 21-Oct-2009 11:48 Email | Share | | Bookmark
JOM SERBU BOOTH GREEN APPLE

 
Jom Serbu Booth Green Apple di Anjung Mempelai 2009!

Bertempat di: Concorse Area, Plaza Alam Sentral
Tarikh/Hari: 22-25 Okt 2009 (Khamis-Ahad)
Masa: 10pagi - 10malam

Semua pakej utk pengantin ada dari pre-wed till event till post-wed, semua ada....
If yg dah kahwin bole jugak jenguk2 pakej utk family portraiture, baby, maternity, cukur jambul, bday party dan lain2 lagi.




[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net